Sunday, March 4, 2012

bukan sekadar rupa

semua orang tahu macaroons ni kan? yaa..bnde ni comel sgt..1st aku tgk WWwwwwaaaaaa!!!! comel gile..unik..pastu mcm2 warne n flavour..aku suke warne purple atau biru lah..hehe sebab unik dan menarik. dulu aku cari2 jugak mane nk beli bnde alah ni..susah jugak lah..nk beli on9 mcm xbest plak kan. ade lah satu hari tu aku punye semangat nak buat macaroons ni siap cari resepi dekat google..dapat tu memang lah dapat..tapi rase tak yakin plak..sebab maam pelik tak gune tepung..ahahah..mak aku pun suruh cari yang lain sebab mak aku kate tu resepi tipu!.ahahah..aku pun cari lah lagi...tapi semua keluar resepi yang same...dengan pantas mak aku ckp comfirm tak sedap sebab guna gula banyak sangat n tak guna tepung lansung..ahaha..aku pun layan ye kan aje...tp dalam hati ni teringin sangat!!.
Time pratikal dulu masa bula puasa aku ade tolong bos berniaga roti john saje suke-suke sebab malas dok dalam ofis lame2 *kat bawah ofis je* kebetulan depan gerai kami tu jual macaroon..ya allah comelnye!!aku nampak terus lah beli..xkisah mahal ke tak..sebiji 2.50..kecik je.jadi lah nak rase..aku beli 3ketul berlainan warne ahaha..punye lah excitedkan?. abang2 n akak2 kat ofis tu semua tnye..*ape tu atin? cm dorayaki je?* heheeh..aku pn explain lah kt diorang ape bnde tu sbnrnye..pastu diorng ckp dah rase nanti bg lah tahu sedap ke tak..aku pun sambil sengeh2 jawab ye..yla hati suke bnde dh mengidam..ahaha. Tak sabar nak tunggu time bebuke mase tu..bende tak lari depan mate..ahah..tunjuk dekat kakak aku pn kakak cakap wwaa comel..hahaa...dh masuk time bebuke tu aku n akak pn makan lah smbil sengeh2..hahaha...tetibe!!! oohhh mmaaaiiiggooodddd!!!! gule tumpah ke ape ni!! ahahaaha..kakak aku xtelan pun terus buang..hahaaah..aku telan jla sebab pk duit aku beli....bg bibik makan pun die buang ckp tak sedap!!..ahahaha..lawak time tu..tgl lagi 2ketul..sape nak abiskan dah semua xnak? terpakse lah buang..haha..rugi2!..pembaziran sunggguh!!..malam tu terus aku call mak bagi tahu bnde tu xsedap yang di jangka..gelak die..aaiiyyooo..tu lah pasal bile dh excited sgt kn...mungkin tekak aku tak boleh terima..mungkin orang lain suke kan...orang kan lain2 gaye nye..pape pn yang suke sangat tu jangan makan bnyk sgt lah t dah tua potong kaki sebab terkena kencing manis..ooppssyyy...ddaaa!!!..
                                                                                                                                          

3 comments:

  1. aah mahal tu memang mahal..manis sgt la sayang...:D

    ReplyDelete
  2. kencing manis boleh dapat tuh kalau skali makan. haahaha

    ReplyDelete